Android Gospel - Akustične (Lo-Fi) Snimljeno Mobitelom 2006 - 2012 tekstovi + download mp3





Ovo je jedna kolekcija skladbi koju sam snimao mobitelom, dakle uključim mobitel na snimanje i stavim ga pored kreveta. U nekim trenucima nisam imao bolje i jednostavnije opreme od mobitela. Tu je u biti i nastao pojam "Android Gospel", premda se taj pojam vrlo lako može povezivati i sa mojjm novijim radom sa raznim audio alatima i na računalu. Ovo je nešto od onoga što sam uspio spasiti. Zvuk je Lo-Fi što je smatram potpuno primjereno i možda čak i ne bi bilo dobro da je snimljeno u studiju jer sve ovo zujanje i mikrofonija je također dio ove priče. Snimke su nastajale u razdoblju od 2006 pa do 2012 godine.



Znao sam buditi obično oko tri ili četiri sata izjutra. I tada bi snimao. Prije posla, ili vikendom kada svi spavaju. Dugo godina sam svoje ideje bilježio na ovakav način. Zanimljivo, nisam nikada preslušavao što sam snimio...ovo mi je služilo samo da se ideja ne-izgubi. Neke od ovih stvari su doživjele svoje verzije u grupi EffaTha, Neke pak nisu i to mi je žao, nije bilo dovoljno vremena.
Neke su potpuno antologijske i možda najbolji tekstovi koje sam ikada napisao (Betlehem, Sakrij me, Od Ljubavi strah, Ljubav nas razdvaja, Dok rušiš moj svijet...), ali nisu našle svoje mjesto u repertoaru grupe EffaTha. Dok Krist Redemptor, Ne živim ja i Priča s pločnika su sebi prokrčile put prema teškometalnom zvuku grupe i teškim - progresivnim aranžmanima.



Ove snimke su u biti moja suština. Samo par najbližih prijatelja je imalo uvid u ove stvari i tekstove. Godina sam se pripremao za rad u grupi, za rad u hard rock ili metal bendu. Neki ljudi kažu da sam trebao nastaviti u ovom akustičnom pravcu. Glazba i tekstovi su izrazito intmini, ovdje je Marin otvorio svoju dušu i zaista sam volio biti sam sa Kristom u sitne sate. Gledao bih sa svog balkona ili prozora svoj grad. Svijetla, ulice i nebodere. Pjevao sam iz dubine duše, treperio sam cijelim tijelom.





Strahovao sam od odlaska iz Rijeke. Imao sam osjećaj da će me život odnijeti negdje drugdje. Molio sam se za putnike, najamnike, radnike, sirotinju...u biti nisam znao da sam molio za sebe samog.

Pjevao sam svome Bogu na neponovljiv način. vrlo često uopće nisam bio svjestan koje akorde sviram, koje harme, kvinte ili otvorene akorde...samo sam pjevao i svirao, žice su me nosile a tekstovi su nastajali tako jednostavno, spontano i vrlo brzo. Nisam promišljao tekstove niti kombinirao, samo sam pjevao, iz duše sam prosuo ove boje u eter i čudo je da postoji išta od ovog svega zabilježeno.



Nikada ove pjesme neću snimiti u studiju. To je nemoguće. Niti to želim. Uvijek ću ih slušati upravo ovakve, jer su mi takve previše dragocjene, one su moje izgubljeno zlato. Svi su tekstovi autorski osim teksta hrvatskog pjesnika Josipa Palade  "Prokleta Krletka".

Tekstove svih skladbi možete vidjeti u ovoj objavi jer sam napravio i par videa sa tekstovima čisto onak, amaterski... Dajem audio na free mp3download. Ionako je pjevao Krist u meni, a ne nekakav umišljeni riječki roker.




Marin Katava 21.10.2018.

Link Mega - download mp3































Primjedbe