EffaTha - Garaža Dejz - download mp3





Dakle, pošto ovo sve pišem da i sam ne zaboravim jer evo godine me stišću, ponudit ću ovdje na ovom blogu i dosta glazbe na skidanac. Ovaj puta imam jednu snimku iz garaže u kojoj smo vježbali, u Gordanovoj i Damirovoj kući. Tonski zapis je zabilježen 15.05.2011 godine i jedan je povijesni dokaz o tome koliko smo vježbali, trudili se, radili, ponavljali, skladali...

Ovo je progresivno razdoblje grupe EffaTha, tu bend već svira sa puno samopouzdanja, a pristup stvarima postaje detaljniji. Htjeli smo pokazati da jedan kršćanski bend može bit kršćanski i metal istovremeno. Možda smo mogli bit i bolji, a vjerovatno smo samo trebali više sreće i da netko stoji iza nas. Pater Marko Glogović je dao u financijskom smislu sve od sebe da kupimo opremu i napravimo prave studijske snimke. Stoga je i njemu raspad benda došao kao sol na ranu. O toj temi ću iz svog vlastitog kuta gledanja dosta ovdje pisati u budućnosti.

No, da se vratimo na samu glazbu, ovdje EffaTha ujeda...treba imati na umu da je ovo samo jedna od probi, i da je srećom tonski zapisana. Zapis nije neke naročite kvalitete ali može se slušati ako ste zaista otvorenog srca i ako volite glazbu, posebice grupu EffaTha. Ovdje se dakle nalaze 4 stvari, dvije sa vokalima i dvije instrumentalne verzije naših klasika..dakle evo i set liste:

SET LISTA PROBE:


  1. Krist Redemptor 04.38
  2. Predao sam svoju bol (drukčija verzija) 05.44
  3. Ne živim ja - instrumental 06.8
  4. Priča s pločnika - instrumental 04.45

Grupa je vježbala u podrumu Gordanove kuće. Bio je adekvatan prostor, imao je više prostorija, u jednoj je bila i Damirova (brat od Gordana) alatnica i radionica. Nismo smetali jedno drugome previše. Damir bi gladao svoja posla, a mi svoja. Međutim ipak će sukob između dva brata na jedan poseban način odlučiti o sudbini grupe. Za sada je samo dovoljno napomenuti da je EffaTha vježbala dva ili tri puta tjedno uglavnom, da smo ipak u to doba češće svirali, jer na grupu su često pratila otkazivanja nastupa i zabrane koncerata. Naši klubovi nisu baš bili skloni ugostiti Christian metal bend nisu tu vidjeli ništa zabavno. Ipak na mnogim smo mjestima svirali i ljudi nas i danas pamte.

Pošlušajte dakle ovu našu šitanu sa probe, ipak je to proba prvog hrvatskoj krišćn metal benda :)

Skini/Ovdje - download (flac)




Primjedbe